Dernek Genel Kurul Toplantıları Ertelendi 25-07-2020
Dernek Genel Kurul Toplantıları Ertelendi

TC. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ; Dernek Genel Kurul Toplantıları, Bildirim ve Beyannameleri ile ilgili olarak resmi internet sitesinden Basın Açıklaması yaptı.

Açıklamaya göre Dernek beyanname ve bildirimlerinin 31.10.2020 tarihine kadar bildirilmesi ve Dernek Genel Kurul Toplantılarının da 31.10.2020 tarihine kadar ertelendiği bildirilmektedir.

Konu ile ilgili basın açıklamasının tam metni aşağıdadır.

BASIN AÇIKLAMASI

7244 sayılı Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda dernekler tarafından verilecek bildirim ve beyannameler ile dernek genel kurul toplantılarının 31/7/2020 tarihine kadar erteleneceği, bu sürenin 3 aya kadar İçişleri Bakanınca uzatılabileceği hükmüne istinaden söz konusu süre Bakanlık Makamının 24.07.2020 tarihli ve 4720 sayılı Oluru 31.10.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Bu kapsamda;

Dernek beyanname ve bildirimlerinin 31.10.2020 tarihine kadar bildirilmesi,

Şubesi bulunmayan dernekler ile dernek şubelerince yapılması gereken genel kurul toplantılarının 31.10.2020 tarihinden sonra 30 gün içinde yapılması,

Şubesi bulunan derneklerin ise şube genel kurul toplantılarının tamamlanmasından sonra 5253 sayılı Dernekler Kanunun 7 nci ve Dernekler Yönetmeliğinin 14 üncü maddesine göre dernek tüzüğündeki genel kurul toplantı usullerini içeren hükümler çerçevesinde yönetim kurulunun alacağı geri bırakma kararı ile belirlenen süre içinde yapılması gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  24.07.2020

Basın açıklamasını görmek için tıklayınız..